|
|
| Autor |
Wiadomość |
adamwwy
Administrator Szeryf
|
Wysłany: 2012-01-02, 23:53
|
|
|
Prosty temat jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy i nie masz miernika. Jeśli po 3 dniach nie daje się odpalić auta to naładuj akumulator na tyle, żeby odpalił, pojeździj trochę tj. co najmniej kilkanaście km, postaw auto na 3 dni z odłączonym akumulatorem. Jeśli po tych 3 dniach po podłączeniu odpali bez problemu to wina instalacji, jeśli nie to wędrujesz po nowy akumulator.
Sprawdź też czy lampka w bagażniku nie świeci cały czas bo to się czasem zdarza i wtedy akumulator szybo padnie. Chociaż u mnie w Felicii po około 2 dobach świecenia lampki w środku na akumulatorze było napięcie spoczynkowe 12.2V więc to chyba mało prawdopodobne, aby lampka Ci tak rozładowywała, ale wszystko jest możliwe bo ja mam 74Ah akumulator, a Ty pewnie ok. 50Ah. |
|
|
|
 |
l3ave
Chipsy Przyszły

|
Wysłany: 2012-01-10, 19:51
|
|
|
| witam nie chciałem zakładać nowego tematu ale mam ten sam problem i jedno pytanie. Otóż jak mam zamontowany akumulator to nawet przy maksymalnie dokręconej jednej klemie można ją ruszać i jest luźna, może to być przyczyną rozładowania akumulatora?? Pytam bo jestem laikiem w sprawach motoryzacyjnych. |
|
|
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 410 Skąd: Człuchów/Chojnice
|
Wysłany: 2012-01-11, 02:01
|
|
|
a co ma piernik do wiatraka ? albo masz słupki na akumulatorze zjechane , albo klemy do niczego , albo założyłeś je odwrotnie (mają różny wymiar) |
|
|
|
 |
|
|
|