Skoda Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
adamwwy Sam Naprawiam Audi
Administrator
Szeryf

Wysłany: 2012-01-02, 23:53   

Prosty temat jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy i nie masz miernika. Jeśli po 3 dniach nie daje się odpalić auta to naładuj akumulator na tyle, żeby odpalił, pojeździj trochę tj. co najmniej kilkanaście km, postaw auto na 3 dni z odłączonym akumulatorem. Jeśli po tych 3 dniach po podłączeniu odpali bez problemu to wina instalacji, jeśli nie to wędrujesz po nowy akumulator.

Sprawdź też czy lampka w bagażniku nie świeci cały czas bo to się czasem zdarza i wtedy akumulator szybo padnie. Chociaż u mnie w Felicii po około 2 dobach świecenia lampki w środku na akumulatorze było napięcie spoczynkowe 12.2V więc to chyba mało prawdopodobne, aby lampka Ci tak rozładowywała, ale wszystko jest możliwe bo ja mam 74Ah akumulator, a Ty pewnie ok. 50Ah.

l3ave Sam Naprawiam Audi
Chipsy Przyszły

Wysłany: 2012-01-10, 19:51   

witam nie chciałem zakładać nowego tematu ale mam ten sam problem i jedno pytanie. Otóż jak mam zamontowany akumulator to nawet przy maksymalnie dokręconej jednej klemie można ją ruszać i jest luźna, może to być przyczyną rozładowania akumulatora?? Pytam bo jestem laikiem w sprawach motoryzacyjnych.

holipa Sam Naprawiam Audi
Pomocnik
Złota rączka

Wysłany: 2012-01-11, 02:01   

a co ma piernik do wiatraka ? albo masz słupki na akumulatorze zjechane , albo klemy do niczego , albo założyłeś je odwrotnie :cry: (mają różny wymiar)

Felucha po fl 98r 1.3 MPI 68 KM bordowa

Halicki napisał/a:
"pamietaj, ze gaz niszczy silniki, ale tylko tym, ktorzy go nie maja :D "

Odpowiedz do tematu