Przesunięty przez: holipa 2010-11-08, 22:17 |
|
| Autor |
Wiadomość |
zloty666
Pomocnik

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 377 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2009-01-28, 17:18
|
|
|
dziś się okazało, że padł czujnik w klapie i zwiera powodując wzbudzanie syreny - rozwiązanie na dziś (tymczasowe) odcięcie fizyczne czujnika |
_________________ Śkoda Fabia 1.4 16V 75KM Black Magic + LPG BRC Sequent 24
|
|
|
|
 |
krzysiunio
Chipsy Przyszły krzycho

|
Wysłany: 2011-10-03, 12:43
|
|
|
| Witam wszystkich jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość.Jak sprawdzić który z czujników od alarmu jest padnięty w fabi bo gdy alarm się uzbroi to zaczyna od razu "wyć" |
|
|
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 410 Skąd: Człuchów/Chojnice
|
Wysłany: 2011-10-03, 17:23
|
|
|
| vag ? |
|
|
|
 |
mrice
Mechanik

Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Kwi 2008 Posty: 586 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: 2011-10-03, 18:28
|
|
|
vag, vag, vag, kurna, jak by się dało to niektórzy by nawet vagowali kołpaki
o ile alarm nie był montowany w fabryce to vag na wiele się nie zda.
| krzysiunio napisał/a: | | Jak sprawdzić który z czujników od alarmu jest padnięty w fabi bo gdy alarm się uzbroi to zaczyna od razu "wyć" |
w pierwszej kolejności posprawdzaj wszystkie krancówki, drzwi, kufer, maska. pierwsze dwa sprawdzisz szybko, jak zamkniesz drzwi to lampka wewnątrz musi gasnąć, tak samo z bagaźnikiem, kracówke pod maską (zalezy jak jest założona) ale czesto da sie sprawdzic organoleptyznie, ewentualnie miernikiem (omomierzem) jeśli to jest któryś z skodowskich alarmów to po rozbrojeniu do momentu załączenia kluczyka dioda led alarmu będzie mrugać x razy i chwila przerwy, x razy i przerwa, w ten sposób sygnalizuje który z obwodów alarmu aktywował go, jesli alarm był zakładany gdzieś niezaleznie spróbuj poszukac info na stronach producenta. |
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

|
Wysłany: 2011-10-03, 23:09
|
|
|
mrice, ja nauczony doświadczeniami z passaciskiem swoim. tam bez vaga szkoda czasu |
|
|
|
 |
mrice
Mechanik

Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Kwi 2008 Posty: 586 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: 2011-10-04, 00:57
|
|
|
doświadczenie to jest coś co się zdobywa tuż po chwili kiedy się tego potrzebowało
co do vaga owszem, bywa pomocny, ale nie jest panaceum na wszystko, i to jest własnie problem chłopaków którzy pracują w ASO, jak komputer im nie wykaże co nalezy naprawić to juz poradzić sobie nie mogą (juz zdarzyło mi sie serwisantów porozstawiać po kątach, bo komputer im nie pokazał ze wiązka idąca z dachu do klapy się przerwała...) |
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

|
Wysłany: 2011-10-14, 17:58
|
|
|
| mrice napisał/a: | | juz zdarzyło mi sie serwisantów porozstawiać po kątach, bo komputer im nie pokazał ze wiązka idąca z dachu do klapy się przerwała... |
dlatego do ASO nie jeżdżę
a zaczynam diagnostykę od vaga (CDIF2) ot tak z zasady. często ułatwia to znalezienie przyczyny |
|
|
|
 |
krzysiunio
Chipsy Przyszły krzycho

|
Wysłany: 2011-11-16, 18:57
|
|
|
| koledzy byłem u paru elektryków i podpowiedzieli mi żebym odłączył alarm dostawkę od orginalnego tylko mam pytanie w którym miejscu znajduje się ten orginalny alarm |
|
|
|
 |
|
|