Przesunięty przez: holipa 2010-11-08, 21:59 |
|
| Autor |
Wiadomość |
frodo1976
Chipsy Przyszły

|
Wysłany: 2010-02-28, 13:30 [Fabia]PILNE!!!PROSZĘ O POMOC !!!!
|
|
|
| Witajcie. Proszę wszystkich tych, którzy mieli podobny przypadek lub mają pojecie o elektryce samochodowej o pomoc. Moj problem - wczoraj podjechalem na CPN dolac paliwa.Lałem pod korek, bo sprawdzalem spalanie. Po zapłaceniu odjechalem od dystrybutora 2 metry i - zapalily sie kontrolki : wspomagania, oleju, abs, poziomu plynu hamulcowego. Mam skode 1.4 MPI 68 koni.Sprawdzilem olej oraz płyny-wszystko gra.Ale po przeczytaniu instrukcji skody niby nie mozna jezdzic dalej.Odlaczylem akumulator na noc, sprawdzilem wszystkie bezpieczniki i nic.A najdziwniejsze jest to , ze jak zapale silnik to lampki od razu sie nie zapalaja.Czasem po kilku minutach na wolnych obrotach, a czasami po ujechaniu nawet 1,5 km!Na koniec dodam, ze na CPN-ie jak zaczely mrugac lampki to zegar i licznik mi sie zresetowal, czyli tak jak bym odlaczyl zasilanie.Czy ktos mi pomoze?Jestem desperat, bo musze wozic synka do przedszkola, a nie wiem czy moge jeszcze tak dlugo jezdzic no i czy elektryk bedzie mial termin.HELP!!! |
_________________ FROD |
| Ostatnio zmieniony przez holipa 2010-11-07, 22:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zloty666
Pomocnik

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 377 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2010-02-28, 17:06
|
|
|
| . . . a może zalałeś pod korek jednocześnie odpowietrzając zbiornik ? zalałeś czujnik poziomu paliwa i komputer wykrzaczył błędy. |
_________________ Śkoda Fabia 1.4 16V 75KM Black Magic + LPG BRC Sequent 24
|
|
|
|
 |
frodo1976
Chipsy Przyszły

|
Wysłany: 2010-02-28, 17:53
|
|
|
| Wiesz, wiadomo ze zeby nalac za korek to trzeba odpowietrzac.Juz tak robilem 2-3 razy.Po prosto wlewajac paliwo przyciskalem odpowietrznik, aby miec pewnosc ze nic wiecej nie wejdzie.Ale sluchaj dalej.Nie napisalem jeszcze tego, ze resetuje sie nie tylko zegar i licznik, ale obrotomierz oraz predkosciomierz spadaja do zera - a silnik chodzi normalnie.Znowu odpalalem-tym razem silnik pochodzil na wolnych obrotach, a po kilku minutach zapalila sie kontrolka wspomagania.Tylko.Juz nie ruszalem, bo pewnie po paru metrach dolaczyly by sie inne.Ee, jestem zalamany, bo to naprawde bardzo dziwne. |
_________________ FROD |
|
|
|
 |
zloty666
Pomocnik

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 377 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2010-03-03, 15:36
|
|
|
sprawdź jeszcze napięcie akumulatora przy wyłączonym silniku i po włączeniu i po przygazowaniu. Jeśli to nie wina niskiego napięcia akumulatora, to chyba padł komputer |
_________________ Śkoda Fabia 1.4 16V 75KM Black Magic + LPG BRC Sequent 24
|
|
|
|
 |
frodo1976
Chipsy Przyszły

|
Wysłany: 2010-03-04, 08:10
|
|
|
Sie ma.Po czesci masz racje.Bylem juz u elektryka,na szczescie to nie komputer.Jest brak napiecia na wskaznikach, nie mam masy na 32 pinie.Cos z przewodami.Nie wiem czy to do konca prawda, ale facet mi powiedzial ze gryzonie chyba zalatwily mi kabel lub kable. Dzieki za zainteresowanie moim problemem - a tak na marginesie, może mogłbyś przeczytać moj post z 2009-02-22, 15:44 Fabia 1.4 MPI duuuże spalanie??!!!Jest on w dziale Problem na drodze .Mecze sie juz ponad rok ze stopniowym,wiekszym zuzyciem paliwa.To co tam napisalem plus moje nowe newsy:wymienilem sonde lambda-nic, teraz byla wyczyszczona przepustnica-lepiej, ale szalu nie ma, a obroty nadal faluja.Czy masz jakas koncepcje, bo mnie moja skodzinka zabije finansowo?! |
_________________ FROD |
|
|
|
 |
Angel_1
Praktykant Skoda Roomster Scout

|
Wysłany: 2010-03-05, 19:33
|
|
|
| frodo1976, Sprawdź wiązkę na lewej podłużnicy. Czasem lubi tam gnić. A to dlatego że zbiera się w tym miejscu woda. |
_________________ Była skoda rapid 130@136, skoda felicia 1.6 8V. Aktualnie jest Skoda Roomster Scout 1.6 16V.
 |
|
|
|
 |
frodo1976
Chipsy Przyszły

|
Wysłany: 2010-03-08, 08:28
|
|
|
| Juz zrobione.Nie woda a tzw. zimny lut.Nie bylo napiecia ot wszystko.Ale u mnie idzie teraz seria.Wlasnie walnela mi cewka.Dzis jade wymieniac.Znowu 4 stowki pojda sie walic.Dzieki za zainteresowanie sie moim problemem.Pozdrawiam. |
_________________ FROD |
|
|
|
 |
Fann
Chipsy Przyszły Fann

|
Wysłany: 2011-06-29, 19:18
|
|
|
| W tej chwili, tak samo wariuje mi deska rozdzielcza w Skoda Fabia 1,4 MPi z LPG. Wysłałem liczniki do ekspertyzy ( są ok ), wymieniłem świece, elektryk stwierdził że instalacja jest w porządku. Możecie mi opisać dokładniej o jakie zimne luty ( w jakim miejscu ) chodzi? |
|
|
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 410 Skąd: Człuchów/Chojnice
|
Wysłany: 2011-06-29, 23:58
|
|
|