Skoda Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: holipa
2010-11-08, 21:59
Autor Wiadomość
frodo1976 Sam Naprawiam Audi
Chipsy Przyszły

Wysłany: 2010-02-28, 13:30   [Fabia]PILNE!!!PROSZĘ O POMOC !!!!

Witajcie. Proszę wszystkich tych, którzy mieli podobny przypadek lub mają pojecie o elektryce samochodowej o pomoc. Moj problem - wczoraj podjechalem na CPN dolac paliwa.Lałem pod korek, bo sprawdzalem spalanie. Po zapłaceniu odjechalem od dystrybutora 2 metry i - zapalily sie kontrolki : wspomagania, oleju, abs, poziomu plynu hamulcowego. Mam skode 1.4 MPI 68 koni.Sprawdzilem olej oraz płyny-wszystko gra.Ale po przeczytaniu instrukcji skody niby nie mozna jezdzic dalej.Odlaczylem akumulator na noc, sprawdzilem wszystkie bezpieczniki i nic.A najdziwniejsze jest to , ze jak zapale silnik to lampki od razu sie nie zapalaja.Czasem po kilku minutach na wolnych obrotach, a czasami po ujechaniu nawet 1,5 km!Na koniec dodam, ze na CPN-ie jak zaczely mrugac lampki to zegar i licznik mi sie zresetowal, czyli tak jak bym odlaczyl zasilanie.Czy ktos mi pomoze?Jestem desperat, bo musze wozic synka do przedszkola, a nie wiem czy moge jeszcze tak dlugo jezdzic no i czy elektryk bedzie mial termin.HELP!!!
Ostatnio zmieniony przez holipa 2010-11-07, 22:49, w całości zmieniany 1 raz  

zloty666 Sam Naprawiam Audi
Pomocnik

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2010-02-28, 17:06   

. . . a może zalałeś pod korek jednocześnie odpowietrzając zbiornik ? zalałeś czujnik poziomu paliwa i komputer wykrzaczył błędy.

Chipsy Przyszły

Wysłany: 2010-02-28, 17:53   

Wiesz, wiadomo ze zeby nalac za korek to trzeba odpowietrzac.Juz tak robilem 2-3 razy.Po prosto wlewajac paliwo przyciskalem odpowietrznik, aby miec pewnosc ze nic wiecej nie wejdzie.Ale sluchaj dalej.Nie napisalem jeszcze tego, ze resetuje sie nie tylko zegar i licznik, ale obrotomierz oraz predkosciomierz spadaja do zera - a silnik chodzi normalnie.Znowu odpalalem-tym razem silnik pochodzil na wolnych obrotach, a po kilku minutach zapalila sie kontrolka wspomagania.Tylko.Juz nie ruszalem, bo pewnie po paru metrach dolaczyly by sie inne.Ee, jestem zalamany, bo to naprawde bardzo dziwne.

zloty666 Sam Naprawiam Audi
Pomocnik

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2010-03-03, 15:36   

sprawdź jeszcze napięcie akumulatora przy wyłączonym silniku i po włączeniu i po przygazowaniu. Jeśli to nie wina niskiego napięcia akumulatora, to chyba padł komputer :cry:

Chipsy Przyszły

Wysłany: 2010-03-04, 08:10   

Sie ma.Po czesci masz racje.Bylem juz u elektryka,na szczescie to nie komputer.Jest brak napiecia na wskaznikach, nie mam masy na 32 pinie.Cos z przewodami.Nie wiem czy to do konca prawda, ale facet mi powiedzial ze gryzonie chyba zalatwily mi kabel lub kable. Dzieki za zainteresowanie moim problemem - a tak na marginesie, może mogłbyś przeczytać moj post z 2009-02-22, 15:44 Fabia 1.4 MPI duuuże spalanie??!!!Jest on w dziale Problem na drodze .Mecze sie juz ponad rok ze stopniowym,wiekszym zuzyciem paliwa.To co tam napisalem plus moje nowe newsy:wymienilem sonde lambda-nic, teraz byla wyczyszczona przepustnica-lepiej, ale szalu nie ma, a obroty nadal faluja.Czy masz jakas koncepcje, bo mnie moja skodzinka zabije finansowo?! :oops:

Angel_1 Sam Naprawiam Audi
Praktykant
Skoda Roomster Scout

Wysłany: 2010-03-05, 19:33   

frodo1976, Sprawdź wiązkę na lewej podłużnicy. Czasem lubi tam gnić. A to dlatego że zbiera się w tym miejscu woda.

Chipsy Przyszły

Wysłany: 2010-03-08, 08:28   

Juz zrobione.Nie woda a tzw. zimny lut.Nie bylo napiecia ot wszystko.Ale u mnie idzie teraz seria.Wlasnie walnela mi cewka.Dzis jade wymieniac.Znowu 4 stowki pojda sie walic.Dzieki za zainteresowanie sie moim problemem.Pozdrawiam.

Fann Sam Naprawiam Audi
Chipsy Przyszły
Fann

Wysłany: 2011-06-29, 19:18   

W tej chwili, tak samo wariuje mi deska rozdzielcza w Skoda Fabia 1,4 MPi z LPG. Wysłałem liczniki do ekspertyzy ( są ok ), wymieniłem świece, elektryk stwierdził że instalacja jest w porządku. Możecie mi opisać dokładniej o jakie zimne luty ( w jakim miejscu ) chodzi?

holipa Sam Naprawiam Audi
Pomocnik
Złota rączka

Wysłany: 2011-06-29, 23:58   

sprawdź najpierw masę zegarów czy jest dobra

Felucha po fl 98r 1.3 MPI 68 KM bordowa

Halicki napisał/a:
"pamietaj, ze gaz niszczy silniki, ale tylko tym, ktorzy go nie maja :D "

Odpowiedz do tematu