|
|
| Autor |
Wiadomość |
holipa
Pomocnik Złota rączka

Wiek: 21 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 410 Skąd: Człuchów/Chojnice
|
Wysłany: 2011-03-13, 23:07
|
|
|
| Dawidzik1 napisał/a: | Dziś po długiej 9 godzinnej walce dokonałem wymiany sprzęgła. Ciężko było w jedną osobę to robić bez kanału i podnośnika ale dałem radę
A oto co zostało z oryginalnego sprzęgła sachs po przejechaniu około 140tys km. A nie zostało za wiele
[url=http://images50.foto...4am.jpg]Obrazek[/URL] |
coś ty temu sprzęgłu zrobił ? rozhartowany docisk ? omg. tam musiało być z 200 stopni najmniej.
u mnie po 120 było wymieniane i docisk super , tarcza spalona do zera była. no ale co się dziwić , jak prawie 70tyś kobitka nią zrobiła po mieście |
|
|
|
 |
Dawidzik1
Chipsy Przyszły

|
Wysłany: 2011-03-13, 23:17
|
|
|
Może wada fabryczna ewentualnie zmęczenie materiału,nie wiem Knefelowi nie dałem jeździć jeszcze tak wiec palenia gumy nie było |
|
|
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

Wiek: 21 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 410 Skąd: Człuchów/Chojnice
|
Wysłany: 2011-03-14, 00:52
|
|
|
| Dawidzik1 napisał/a: | Może wada fabryczna ewentualnie zmęczenie materiału,nie wiem Knefelowi nie dałem jeździć jeszcze tak wiec palenia gumy nie było |
knefel to gumy nie palił jeszcze
paleniem gumy nazywamy moment w którym guma w stanie stałym zamienia się na stan gazowy (dym) , później idą iskry z kordów opony , a po chwili jest bum i pęka opona , potem druga i wtedy felgi równierz nadają się do wymiany |
|
|
|
 |
knefel
Administrator Naczelny Złomiarz

Wiek: 20 Dołączył: 04 Paź 2009 Posty: 101 Skąd: Ruda Śląska 6
|
Wysłany: 2011-03-15, 21:24
|
|
|
| holipa napisał/a: | knefel to gumy nie palił jeszcze |
wypadało by sie obrazić guma wybuchła wiec Twoją definicyjke spełniam holipciu i taak potem zaczeły gume palić dwie beemki e36 i e39 (3 i 5 z lat 90 chyba nie mieszam) i obie odjechały na linkach bo jednemu wybuchła chłodnica a drugiemu coś strzeliło i też nie dał rady odjechac i nikt mi nie powie że gumy nie paliłem zbulwersowałem sie normalnie
BO SKODZINA POTRAFI ZADZIWIĆ !! po za tym co z tego że machina aż gwizda jak kierownik piz*a zapie*dalać po prostej 220km/h to każdy głupi potrafi racja Dawidzik nie
Dawidzik, jak mi to na gg gadałeś to szczerze sie nie spodziewałem że bedzie taka masakra a jest pooogrooom
ps. knefelek spokojnie jezdzi |
_________________ 1990 Skoda Favorit 136L z pakietem LS beżowo beżowo beżowo buraczkowo czarna
1993 Skoda Favorit 135LX gazowana od 04.08.09 kolor nieznany
kupa czesci fav/fel 5504261 |
|
|
|
 |
|
|
|