Skoda Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
holipa Sam Naprawiam Audi
Pomocnik
Złota rączka

Wysłany: 2011-03-13, 23:07   

Dawidzik1 napisał/a:
Dziś po długiej 9 godzinnej walce dokonałem wymiany sprzęgła. Ciężko było w jedną osobę to robić bez kanału i podnośnika ale dałem radę :D

A oto co zostało z oryginalnego sprzęgła sachs po przejechaniu około 140tys km. A nie zostało za wiele :devil:
[url=http://images50.foto...4am.jpg]Obrazek[/URL]

coś ty temu sprzęgłu zrobił ? rozhartowany docisk ? omg. tam musiało być z 200 stopni najmniej.
u mnie po 120 było wymieniane i docisk super , tarcza spalona do zera była. no ale co się dziwić , jak prawie 70tyś kobitka nią zrobiła po mieście :evil:

Felucha po fl 98r 1.3 MPI 68 KM bordowa

Halicki napisał/a:
"pamietaj, ze gaz niszczy silniki, ale tylko tym, ktorzy go nie maja :D "

Dawidzik1 Sam Naprawiam Audi
Chipsy Przyszły

Wysłany: 2011-03-13, 23:17   

Może wada fabryczna ewentualnie zmęczenie materiału,nie wiem :roll: Knefelowi nie dałem jeździć jeszcze tak wiec palenia gumy nie było :-P

holipa Sam Naprawiam Audi
Pomocnik
Złota rączka

Wysłany: 2011-03-14, 00:52   

Dawidzik1 napisał/a:
Może wada fabryczna ewentualnie zmęczenie materiału,nie wiem :roll: Knefelowi nie dałem jeździć jeszcze tak wiec palenia gumy nie było :-P

knefel to gumy nie palił jeszcze :lol:

paleniem gumy nazywamy moment w którym guma w stanie stałym zamienia się na stan gazowy (dym) , później idą iskry z kordów opony , a po chwili jest bum i pęka opona , potem druga i wtedy felgi równierz nadają się do wymiany :jupi:

Felucha po fl 98r 1.3 MPI 68 KM bordowa

Halicki napisał/a:
"pamietaj, ze gaz niszczy silniki, ale tylko tym, ktorzy go nie maja :D "

knefel Sam Naprawiam Audi
Administrator
Naczelny Złomiarz

Wysłany: 2011-03-15, 21:24   

holipa napisał/a:
knefel to gumy nie palił jeszcze :lol:

wypadało by sie obrazić :-| guma wybuchła wiec Twoją definicyjke spełniam holipciu ;-) i taak potem zaczeły gume palić dwie beemki e36 i e39 (3 i 5 z lat 90 chyba nie mieszam) i obie odjechały na linkach bo jednemu wybuchła chłodnica a drugiemu coś strzeliło i też nie dał rady odjechac i nikt mi nie powie że gumy nie paliłem :-? zbulwersowałem sie normalnie :lol:
BO SKODZINA POTRAFI ZADZIWIĆ !! po za tym co z tego że machina aż gwizda jak kierownik piz*a :devil: zapie*dalać po prostej 220km/h to każdy głupi potrafi racja Dawidzik nie :D

Dawidzik, jak mi to na gg gadałeś to szczerze sie nie spodziewałem że bedzie taka masakra :P a jest pooogrooom :D
ps. knefelek spokojnie jezdzi :D

kupa czesci fav/fel 5504261

Odpowiedz do tematu