Skoda Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
JaCube Sam Naprawiam Audi
Chipsy Przyszły

Wysłany: 2011-12-02, 19:49   Favorit- raz odpala raz nie.

Witam Panowie, sprawa wygląda następująco. W sobotę kupiłem samochód, jechałem nią w niedzielę, poniedziałek po ok.6km. W środę odpalam wszystko ok, -3 stopnie było, ale co zwróciło moją uwagę to tylko 500rpm.- bez trzymania na gazie. Ssanie jest automatyczne ale czy działa to nie umiem powiedzieć. Silnik nie gasł i wydawał tak co pół sek. dźwięk ("wum wum wum"), jak diesel. Wczoraj kumpel chciał autko zobaczyć. Odpala za pierwszym no i chodzi. Zgasił żeby posłuchać jeszcze, nie odpalił. Dzisiaj rano nie odpalił, potem trzy razy odpalił na kilkanaście razy jak go przemieściliśmy (myśleliśmy, że paliwo nie dociera, bo krzywo stał) normalnie jeździł, obroty na 800 (dzisiaj popołudniu +5 stopni). Proszę panowie o pomoc bo samochodu tydzień nawet nie mam a tu takie rzeczy. Kumpel pociesza, ze to pierdoła i chciałbym, żeby tak było. Myślimy też, że na rezerwie jest ale to by znaczyło, że wskaźnik paliwa źle działa. Jak chcecie jakieś informacje jeszcze to proszę pisać.

holipa Sam Naprawiam Audi
Pomocnik
Złota rączka

Wysłany: 2011-12-02, 22:05   

jak nie chce zapalić to kręci rozrusznikiem ?

Felucha po fl 98r 1.3 MPI 68 KM bordowa

Halicki napisał/a:
"pamietaj, ze gaz niszczy silniki, ale tylko tym, ktorzy go nie maja :D "

Chipsy Przyszły

Wysłany: 2011-12-03, 09:39   

Rozrusznik kręci elegancko, akumulator tam jest prawie nówka. Zapomniałem dodać, że przed odpalaniem, ręcznie musieliśmy obsługiwać pompę paliwa, naciskając przy niej taką małą "wajchę" jednym palcem. Gaźnik jest Jikov.

//EDIT Dzisiaj rano podłączyliśmy wężykiem kanister do pompy i po kilku próbach jak się zagrzał działał na poziomie 1000rpm(pompa działa sama i manualnie też). Dojechaliśmy na stację, gdzie parę razy go gasiliśmy i z powodzeniem zapalaliśmy. Zatankowałem za 20zł. Zdam relację co będzie popołudniu.

//EDIT2 Sobota południe działał normalnie wszystko ok. Dzisiaj rano mnie tylko zaniepokoiło bo działał znowu na 500rpm, wcisnąłem do 5000rpm na luzie i potem działał normalnie na 1000rpm. Gaźnik nawala?

Chipsy Przyszły

Wysłany: 2011-12-07, 16:27   

Dzisiaj miałem to samo. Rano temp. +1, 500rpm, potrzymałem na 2000 przez parę sekund, działał normalnie. Popołudniu nie trzymałem, tylko wcisnąłem mu parę razy i potem ok.

Odpowiedz do tematu