Skoda Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Radek5007 Sam Naprawiam Audi
Chipsy Przyszły
Szymek

Wysłany: 2012-01-10, 16:26   [Octavia ] Problem chyba silnik?

Witam mam problem otóż jakies 2 miesiące temu wymienialem u majstra odme i łożysko . po jakims miesiacu zauwazylem ze samochod jak dodaje gazu to cos szarpie przerywa. jestem za granicą w górskich terenach teraz jest cos takiego ze jak dodam wiecej gazu zeby wjechac pod góre to mocno przerywa na wyzszych obrotach i cos chrząka zapala sie lampka od silnika a jak wcisne sprzegło i puszcze to sie zgasza lampkai znowu pozniej zapala . czym to moze byc spowodowane? jeszcze jedno zauważyłem jak skrecam ostro w lewo to tak jak by znowu łożysko pukała albo cos w kole chyba ze to wydaje mi sie ze od silnika nie wiem dokladnie.
Wydaje mi sie ze podczas jazdy na gazie bardziej przerywa jak na benzynie. Prosze o Pomoc jestem za granica i chcial bym wiedziec mniejwiecej co jest zepsute zeby mnie nie naliczyli zabardzo

adamwwy Sam Naprawiam Audi
Administrator
Szeryf

Wysłany: 2012-01-10, 17:31   

Jeśli zaświeca się kontrolka to jest usterka w elektronice silnika. Bez VAGa raczej nie sprawdzisz co mu jest. Jak mocno skręcasz w czasie jazdy i puka/strzela to raczej przegub się odzywa.

Chipsy Przyszły
Szymek

Wysłany: 2012-01-10, 22:43   

mozna na tych usterkach przejechac jakies 400km? ? czy jest raczej bardzo niebezpieczne? a i dodam jeszcze ze samochod stal mi przedchwilą pare godzin na mrozie przejechalem sie i nic sie nie dzialo nie szarpal. jak sie rozgrzeje to dopiero cos szarpie

holipa Sam Naprawiam Audi
Pomocnik
Złota rączka

Wysłany: 2012-01-11, 02:02   

prawdopodobnie coś ci siękaszani z cewką /cewkami. może byś tak napisał co to za silnik ;-)

Felucha po fl 98r 1.3 MPI 68 KM bordowa

Halicki napisał/a:
"pamietaj, ze gaz niszczy silniki, ale tylko tym, ktorzy go nie maja :D "

Chipsy Przyszły
Szymek

Wysłany: 2012-01-12, 10:57   

I wlasnie stalo sie rano chcialem ruszyc wzucilem wsteczny lekko cos skrzypialo wrzuciłem 1 i bum ruszyc nie moge na gazdym biegu tak jest obojetnie jaki bieg wrzuce nie chce samochod ruszycz tak jak na luzie bym dodawal gazu i skrzypi cos jak gazuje. samochod stoi w miejscu. Prosze o jakąś wskazówke zalezy mi na szybkiej pomocy poniewaz chce isc do mechanika za kilka godzin Pomocyyy :(

Silnik to 1.6 skoda octawia I z 2003 r. Jezeli ktos byl by tak mily i mogl by mi powiedziec co to za usterka moze byc proszę puscić sygnal na nr: 00393277474178 to zadzwonie .

holipa Sam Naprawiam Audi
Pomocnik
Złota rączka

Wysłany: 2012-01-12, 23:16   

wygląda mi to na uszkodzone sprzęgło

Felucha po fl 98r 1.3 MPI 68 KM bordowa

Halicki napisał/a:
"pamietaj, ze gaz niszczy silniki, ale tylko tym, ktorzy go nie maja :D "

Odpowiedz do tematu