|
|
| Autor |
Wiadomość |
Radek5007
Chipsy Przyszły Szymek

|
Wysłany: 2012-01-10, 16:26 [Octavia ] Problem chyba silnik?
|
|
|
Witam mam problem otóż jakies 2 miesiące temu wymienialem u majstra odme i łożysko . po jakims miesiacu zauwazylem ze samochod jak dodaje gazu to cos szarpie przerywa. jestem za granicą w górskich terenach teraz jest cos takiego ze jak dodam wiecej gazu zeby wjechac pod góre to mocno przerywa na wyzszych obrotach i cos chrząka zapala sie lampka od silnika a jak wcisne sprzegło i puszcze to sie zgasza lampkai znowu pozniej zapala . czym to moze byc spowodowane? jeszcze jedno zauważyłem jak skrecam ostro w lewo to tak jak by znowu łożysko pukała albo cos w kole chyba ze to wydaje mi sie ze od silnika nie wiem dokladnie.
Wydaje mi sie ze podczas jazdy na gazie bardziej przerywa jak na benzynie. Prosze o Pomoc jestem za granica i chcial bym wiedziec mniejwiecej co jest zepsute zeby mnie nie naliczyli zabardzo |
|
|
|
 |
adamwwy
Administrator Szeryf
|
Wysłany: 2012-01-10, 17:31
|
|
|
| Jeśli zaświeca się kontrolka to jest usterka w elektronice silnika. Bez VAGa raczej nie sprawdzisz co mu jest. Jak mocno skręcasz w czasie jazdy i puka/strzela to raczej przegub się odzywa. |
|
|
|
 |
Radek5007
Chipsy Przyszły Szymek

|
Wysłany: 2012-01-10, 22:43
|
|
|
| mozna na tych usterkach przejechac jakies 400km? ? czy jest raczej bardzo niebezpieczne? a i dodam jeszcze ze samochod stal mi przedchwilą pare godzin na mrozie przejechalem sie i nic sie nie dzialo nie szarpal. jak sie rozgrzeje to dopiero cos szarpie |
|
|
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 412 Skąd: Człuchów/Chojnice
|
Wysłany: 2012-01-11, 02:02
|
|
|
prawdopodobnie coś ci siękaszani z cewką /cewkami. może byś tak napisał co to za silnik |
|
|
|
 |
Radek5007
Chipsy Przyszły Szymek

|
Wysłany: 2012-01-12, 10:57
|
|
|
I wlasnie stalo sie rano chcialem ruszyc wzucilem wsteczny lekko cos skrzypialo wrzuciłem 1 i bum ruszyc nie moge na gazdym biegu tak jest obojetnie jaki bieg wrzuce nie chce samochod ruszycz tak jak na luzie bym dodawal gazu i skrzypi cos jak gazuje. samochod stoi w miejscu. Prosze o jakąś wskazówke zalezy mi na szybkiej pomocy poniewaz chce isc do mechanika za kilka godzin Pomocyyy
Silnik to 1.6 skoda octawia I z 2003 r. Jezeli ktos byl by tak mily i mogl by mi powiedziec co to za usterka moze byc proszę puscić sygnal na nr: 00393277474178 to zadzwonie . |
|
|
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 412 Skąd: Człuchów/Chojnice
|
Wysłany: 2012-01-12, 23:16
|
|
|