|
|
| Autor |
Wiadomość |
mflaku
Chipsy Przyszły

|
Wysłany: 2009-06-30, 00:32 Problem LPG \ Favorit
|
|
|
Witam
Auto (Favoritka) piosiadam 2 lata, nigdy nie mialem problemu z lpg.
Problem pojawia sie przy zapalaniu zimnego silnika na lpg, musze kilka razy wciskac pedal gazu przed odpaleniem i duzych trudach zapala. Z cieplym silnikiem nie ma problemy pali na dotyk.
-na wolnych obrotach wszystko jest oki, nic nie przerywa
-auto dalej malo pali litrów
-wymienilem filter z gazu
-swiece i przewody wymienione
Trafnie jest szukac przyczy np. w slabym akumulatorze?, zlej regulacji gaznika?, zanieczyszczonej mebranie w reduktorze?
Z Gory Dziekuje za porady i sugestie. |
|
|
|
 |
Czekolada
Brazylijski Konduktor

Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 211 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2009-06-30, 02:01
|
|
|
Zimnego silnika na lpg sie nie odpala Membrana dostala w dupe przez odpalanie na zimnym.... |
|
|
|
 |
mflaku
Chipsy Przyszły

|
Wysłany: 2009-07-01, 00:42
|
|
|
| Na zimno chodzilo mi temperatury jak teraz. W Zime odpalany byl na benzynie. Dzieki za info jutro rozkrece i zobacze stan mebrany, ewentualnie wyczyszcze. |
|
|
|
 |
Czekolada
Brazylijski Konduktor

Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 211 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2009-07-01, 10:46
|
|
|
| O to mi chodzi. Ze silnik zimny nie zaleznie od pogody powinien byc odpalany na benzynie po czym gdy przelaczany na gaz gdy temperatura wzrosnie. Z Twoich wypowiedzi wynika, ze odpalasz na benzynie tylko w zime a lato to na gazie. |
|
|
|
 |
mflaku
Chipsy Przyszły

|
Wysłany: 2010-03-10, 22:23
|
|
|
WITAM PONOWNIE
Bylo troche spokoju i znowu robi sie cos dziwnego
Odpalam auto na benzynie i na luzie mam obroty 2tysiace lub 1800 i nawet gdy silnik jest rozgrzany auto nie chce odpuscic ssania. Tu problem sie nie konczy, po rozgrzaniu silnika przelaczam na gaz i jest wszystko wporzadku przez pare minut, pozniej dzieje sie cos dziwnego gdy np dojade do swiatel daje na luz, obroty spadaja az auto gasnie. Dopiero po przejechaniu okolo 10 min wszystko jest oki na luzie auto ma niecale 1000obr.
Gdy np. po trasie auto stoi okolo 3h zapalam na gazie i jedzie pare minut, pozniej dzieje sie to samo, nie wiem czy jak ssanie sie wylacza to nie ma na tyle obrotow i gasnie czy inna przyczyna jest.
Dzieki za info
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|