|
|
| Autor |
Wiadomość |
marucha
Praktykant

|
Wysłany: 2011-01-01, 09:46 Przydławienie silnika przy przspieszaniu na gazie
|
|
|
| Może ktoś miał podobny problem i mi doradzi. Otóż moja Felicia 1,3 MPI ma moment zadławienia przy przyspieszaniu na paliwie LPG. Np jak toczy się w korku na pierwszym lub drugim biegu bez naciskania pedału gazu jest wszystko w porządku. Lecz kiedy chcę choćby lekko przyspieszyć jest moment zadławienia a następnie szarpnięcie i już na wyższych obrotach jest ok. |
|
|
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 412 Skąd: Człuchów/Chojnice
|
Wysłany: 2011-01-01, 14:21
|
|
|
| regulacja składu mieszanki , wymiana filtra gazu i powietrza i powinno być dobrze |
|
|
|
 |
AndrzejP
Chipsy Przyszły majsterkowicz

|
Wysłany: 2011-01-01, 14:30
|
|
|
| Prawdopodobnie zbyt bogata mieszanka. |
_________________ Skoda Favorit 135L '91 LPG |
|
|
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

|
Wysłany: 2011-01-01, 15:07
|
|
|
hmm. chyba mam dziś dobre pomysły
btw.
moja fela sobie zimą potrafi strzelić.
jakieś pomysły ?
sytuacja :
stoje na światłach , wolne obroty 750 około
minuta-dwie tak
i nagle ostro ruszam to potrafi strzelić
ale jak depnę do deski i przypali ogumienie to tego nie zrobi.
gaz II gen z mikserem nad przepustką. czyszczona przepustka , gaz z akutatorem , też sprawdzany analizatorem spalin wszystko wydaje się być ok , tylko czemu czasem tak zrobi ? |
|
|
|
 |
AndrzejP
Chipsy Przyszły majsterkowicz

|
Wysłany: 2011-01-01, 20:08
|
|
|
| holipa napisał/a: | | i nagle ostro ruszam to potrafi strzelić |
Wygląda na zubożenie, aktuator nie nadąża - co do II gen i elektroniki sterującej to się tym nie bawiłem, więc sugeruję odezwanie się na gg do Maszana |
_________________ Skoda Favorit 135L '91 LPG |
|
|
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

|
Wysłany: 2011-01-01, 22:28
|
|
|
| AndrzejP napisał/a: | | holipa napisał/a: | | i nagle ostro ruszam to potrafi strzelić |
Wygląda na zubożenie, aktuator nie nadąża - co do II gen i elektroniki sterującej to się tym nie bawiłem, więc sugeruję odezwanie się na gg do Maszana |
zapytałem ot tak. co do sterowania elektroniki to na wiosnę będzie modzona. kuzyn siedzi w tym i testy pierwsze były. wpinany układ między akutator a centralkę |
|
|
|
 |
marucha
Praktykant

|
Wysłany: 2011-01-03, 12:11
|
|
|
| Dziękuję za porady. Jak naprawię to dam znać co było przyczyną |
|
|
|
 |
marucha
Praktykant

|
Wysłany: 2011-01-23, 10:15
|
|
|
Pytałem mechanika o to przdławienie i powiedział mi że muszę podłączyć auto do komutera ale w warsztacie gdzie mają specjalny sprzęt do nastawów sterownika gazu.
Może ktoś mi doradzi gdzie w Łodzi lub okolicy jest dobry mechanik z takim sprzętem. |
|
|
|
 |
holipa
Pomocnik Złota rączka

|
Wysłany: 2011-01-23, 10:21
|
|
|
| marucha napisał/a: | Pytałem mechanika o to przdławienie i powiedział mi że muszę podłączyć auto do komutera ale w warsztacie gdzie mają specjalny sprzęt do nastawów sterownika gazu.
Może ktoś mi doradzi gdzie w Łodzi lub okolicy jest dobry mechanik z takim sprzętem. |
a zajrzyj do bagażnika i zobaczy czy nie masz zamontowanej butli do jazdy na wstecznym
zgodnie ze sztuką wielozawór powinien być w stronę tyłu auta. żeby prawa dynamiki czy jakoś tak mogły działać na korzyść , a nie na niekorzysć |
|
|
|
 |
|
|