|
|
| Autor |
Wiadomość |
TomekN13
Chipsy Przyszły

|
Wysłany: 2011-06-02, 18:09 Skoda Felicja 1.3 MPI szarpanie na gazie
|
|
|
| Witam mam mały problem z skodą Felicją rocznik 97 silnik 1.3MPI . od 9 miesięcy w skodzie zainstalowana jest instalacja gazowa (4gaz) sekwencja. I od tego momentu zaczynają się moje problemy skoda na paliwie ładnie idzie a na gazie strasznie szarpie gdy przejadę kilka km, podczas gwałtownego dodawania gazy (np. podczas wyprzedzania) też szarpie, nie ma mocy, Od Tych 9 miesięcy jeżdżę do regulacji gazu , wymienione zostały dwa razy świece, Cewka Zapłonowa(tzw. Listwa) , czujniki temperatury , sonda Lambda, i już nie pamiętam co nawet jeszcze. Teraz mechanik stwierdził że to chyba wina przepustnicy . przepustnica kosztuje 880 zł i nie chciałbym kupować jej w Ciemno. Może doradzicie mi czy to może być naprawdę wina tej przepustnicy czy macie inne pomysły itp. Bo ja osobiście się nie znam. Mogę tylko powiedzieć że przepustnica była czyszczona i po czyszczeniu nie wiedziałem jakiejś większej różnicy aby nie szarpało . i chyba mechanik coś mówił że jest pęknięta czy coś proszę o pomoc . |
|
|
|
 |
zloty666
Pomocnik

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 377 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2011-06-03, 20:29
|
|
|
| Jeśli na Pb jeździ bezproblemowo, to zmień gaziarza - źle wyregulowana instalacja. |
_________________ Śkoda Fabia 1.4 16V 75KM Black Magic + LPG BRC Sequent 24
|
|
|
|
 |
TomekN13
Chipsy Przyszły

|
Wysłany: 2011-06-06, 15:20
|
|