Skoda Forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Czechowski Sam Naprawiam Audi
Chipsy Przyszły
VAG Fan

Wysłany: 2011-05-22, 13:47   volkswagen golf MK3 1.6

Witam po małej rozmowie na forum ocenzurowano z użytkownikiem fela1.398 (jeśli pomyliłem nick przepraszam) Postanowiłem się udzielać na waszym forum. Dlaczego? Po prostu zabrakło kilku starych userów.. Ale do rzeczy. Do skody mam szczególny sentyment. Favoryta była moim pierwszym autem. Niestety tan blacharski nie pozwalał na dalsze użytkowanie tego auta poza tym brakowało mocy. Mimo wszystko bardzo cenię skody 22 lipca 2010 stałem się użytkownikiem Golfa MK3 z silnikiem 1.6 75 koni też nic sczególnego. Wyposażeniem nie poraża ale jak na autko dla początkującego uważam, ze jest to świetny wybór. Od kupna golfa przejechałem jak na razie pawie 7 tyś km z jedną usterką - ręczny było trzeba wymienić zębatki się starły.
Co w nim zrobiłem. Nie dużo gdyż jest to auto przejściowe marzy się Octavia 1.8T ;] Z rudą nie ma sensu walczyć co jakiś czas nowe wykwity rudej się pojawiają ale nie jest i tak tragicznie. Najgorszy jednak jest odpadający lakier miejscami golf kiedyś musiał oberwać małymi kamyczkami gdyrz na masce można znaleźć małe białe kropki podobnie jak przy przednich drzwiach pasażera. Co do Blachy wymieniłem lewy próg gdyż był dziurawy i gdybym złapał gumę wymiana koła byłoby dość problematyczne. Poza tym został zrobiony wlew paliwa ruda tam najbardziej żarła. Po zimie odkrywając nowe miejsca udej stwierdziłęm koniec szkoda kasy zabrałem się za wnętrze. zamontowałem w golfie podświetlenie ledowe niebieskie choć czasem ząłuje, że nie zdecydowałem się na zielone no ale cóż. Poza tym załatwiłem sobie fotele od tapicera wyglądają jak nowe. Fotele pochodzą w wersji GL. I jestem z nich bardzo zadowolony gdyż znacznie poprawiają komfort jazdy. Moje fotele były już mocno zużyte i przetarte co mnie irytowało. Zabrałem się również za poprawienie car Audio stare zużyte głośniki zamieniłem na pioneer ts-g1712 nie są to głośniki z najwyższej półki jednak są na pewno lepsze niż te które miałem. Przynajmniej ja różnice sporą czuje. W Planach:
2 głośniki 10 cm do deski rozdzielczej myślę nad BLAUPUNKT Velocity Vx 402 a BLAUPUNKT Power GT 40.2 x MAX POWER GT
na tylne boczki myślę żeby wstawić kolejne dwa 17 cm głośniki myślę nad BLAUPUNKT V6 VANTAGE 220W
na tył 6x9 oczywiście załatwi się jakąś sklejkę do tego z tym, że 6x9 będą w odległych planach
poza tym:
pokrowce na siedzenia
Kołpaki
tylne klosze hella black
Kilka zdjęć

fela1.398 Sam Naprawiam Audi
Praktykant
Tomek po prostu :)

Wysłany: 2011-06-15, 00:38   

Czechowski napisał/a:
Witam po małej rozmowie na forum ocenzurowano z użytkownikiem fela1.398 (jeśli pomyliłem nick przepraszam)

O siemka Brzemienny ;-) Nie pomyliłeś nicku :-D

A Golfik ładny, przynajmniej wygląda na zdjęciach bo z opisu wnioskuję, że ruda się wszędzie panoszy :/ Golf 3 podobnie jak Felki maja niedopracowaną ochronę anty korozyjną tylnej części nadwozia niestety :->

Wygodnie Ci się siedzi na takich fotelach? Chodzi mi o cienkie oparcie :-|

Pokaż foto jak w nocy wygląda podświetlone na niebiesko wnętrze ;-)

Odpowiedz do tematu